شبکه مخابراتی ماهواره ای VSAT

 

ارتباطات ماهواره‌ای به آن دسته از سیستم‌های تبادل داده اطلاق می شود که بستر ارتباطی بین مبداء و مقصد در آنها ماهواره است. یک ماهواره ارتباطی یک نقطه رله رادیویی بالای زمین است که سیگنال های آنالوگ و دیجیتال موجود روی یک فرکانس رادیویی را دریافت کرده ، قدرت آن را افزایش می دهد و سپس به سوی زمین روانه می کند.

.

.

.

ماهواره توسط موشک به سوی فضا پرتاب می شود و در مدار مخصوص خود قرار می گیرد. مزایای ماهواره سبب شده تا ماهواره به عنوان مناسب ترین بستر ارتباطی در نقاط خاص و یا دورافتاده که دسترسی به ارتباطات زمینی سخت و یا غیر ممکن است تبدیل شود. ماهواره بسته به نوع کاربرد می‌تواند در مدارهای مختلفی نسبت به زمین واقع شود پرکاربردترین ماهواره‌ها معمولا در مدارهای LEO وGEO  قرار می‌گیرند:

مدار  Low  Earth  Orbit) LEO)

مدار LEO به فاصله 160 – 2000 کیلومتری از سطح زمین اطلاق می‌شود. به دلیل آنکه ماهواره در این مدار نسبت به زمین ساکن نمی‌ماند، از مجموعه‌ای از ماهواره‌ها در این مدار به منظور پوشش ۲۴ ساعته استفاده می شود. بیشتر ماهواره‌های هواشناسی، ماهواره‌های سنجش از دور و ماهواره‌های جاسوسی از این نوع‌اند.

 

مدار Geostationary  Earth  Orbit) GEO)

مدار GEO به فاصله حدود 36000 کیلومتری از سطح زمین اطلاق می‌گردد. ماهواره های GEO دوره گردِشی، درست برابر گردش زمین دارند.  به همین دلیل از دید ناظر زمینی ثابت بوده و برای ردیابی آنها احتیاج به سیستم پیچیده‌ای نیست از سویی دیگر با تعداد کم مثلا سه ماهواره در روی این مدار می توان  بیشتر سطح زمین (به جز قطبها)  را پوشش داد. در این مدار نسبت به مدار LEO پوشش ماهواره روی زمین وسیع‌تر است و ماهواره نسبت به زمین ساکن می‌ماند. همین دو موضوع این مدار را برای کاربردهای پخش سیگنال در محدوده وسیع و ارتباطات باند پهن مناسب کرده است.

مزایای کلیدی ارتباطات ماهواره ای

.

پوشش گسترده : ارتباطات ماهواره ای با توجه به فاصله ماهواره از زمین ، نقاط وسیعی از سطح زمین را پوشش می دهد و مسافت هیچ گونه تأثیری در کیفیت و هزینه ارتباط نخواهد داشت .

پایداری بالا : ارتباطات ماهواره ای بر خلاف ارتباطات زمینی که معمولاً با گذر از چندین شبکه در طول مسیر به مقصد می رسند ، به طور مستقیم و بدون هیچگونه واسط به محل و شبکه مورد نظر متصل می شوند. پایداری این نوع ارتباطات ۹۹/۹% می باشد.

قابلیت گسترش : در شبکه های ماهواره ای به راحتی و به سرعت می توان نقطه ای را اضافه کرد و یا پهنای باند را افزایش داد .

سرعت بکارگیری بالا : ایستگاه های ماهواره ای به سرعت و بدون نیاز به بستر ارتباطی راه اندازی می شوند. این مزیت، ماهواره را به مناسب ترین راه حل برای راه اندازی ارتباطات سریع در زمان های حساس مانند بلایای طبیعی ، گزارش های تلویزیونی ، همایش ها و … تبدیل می نماید.

.

شبکه ماهواره‌ای  VSAT

 (VSAT( Very Small Aperture Terminal در اصطلاح به ترمینالهای ارسال و دریافت ماهواره ای با قطر دهانه آنتن کوچک اطلاق می شود که در سایتهای پراکنده از لحاظ جغرافیایی نصب و از طریق ماهواره با یکدیگر ارتباط دارند.  عبارت بسیار کوچک ( very small‏‎‎‏ ) بدان جهت به این پایانه‌ها اطلاق می‌شود که معمولاً قطر آنتن این نوع پایانه‌های زمینی بین 0.75 متر تا 1.2 متر است. بنابراین این آنتن‌ها روی بام ساختمان یا بسته به شرایط محیطی براحتی بر روی زمین نصب می‌شوند. ایستگاههای کوچک و کم قدرت VSAT از طریق ایستگاه مرکزی پرقدرت  (HUB) با یکدیگر ارتباط برقرار می نماید. آنتن هاب معمولا بزرگتر بوده و قطر دهانه آن به 13 متر نیز می رسد. باند فرکانسی مورد استفاده در این تکنولوزی باندهای C و KU و اخیرا باند Ka می باشد.

تهران، خیابان جلال آل احمد، جنب خیابان آرش مهر، ساختمان شماره ۵۶، طبقه دوم

      ۰۲۱-۸۸۴۸۴۸۳۰         info@iransolar.ir

. 

© کلیه حقوق مطالب، تصاویر و طرح قالب برای شرکت ایران سولار محفوظ است